• 2120002131
  • estiasi.diaskedasi@yahoo.gr

    .

    white_search.png

    Επιλέξτε Κατηγορία

    white_user.png

    Επισκέπτες

    1562512
    Today
    Yesterday
    This Week
    Last Week
    This Month
    Last Month
    All days
    865
    1851
    2532
    13923
    24982
    69703
    1562512

    Forecast Today
    1824

    5.88%
    11.75%
    1.32%
    0.32%
    0.09%
    80.65%
    Online (15 minutes ago):18
    18 guests
    no members

    Your IP:34.239.167.74
    white_info.png

    Διάφορες Συνταγές


    Ειδήσεις, powered by iNews
    • Είσαστε εδώ:
    • ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΙΑ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΙΑ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Προβολές:196 Κοινοποίηση
    http://estiasi-diaskedasi.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/668/46-1583740457.jpg
    ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΙΑ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    πρόσωπο επαφής
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (+)
    Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 43, Κερατέα 190 01, Αττικής
    Τηλέφωνο: 2299067755
    Κινητό τηλέφωνο: 6936825021
    • Λεπτομέρειες Επιχείρησης
    • Χάρτης
    • Κριτικές
    • Gallery

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΙΑ

    Για τα 25 χρόνια συνεχούς μας παρουσίας στην περιοχή της Κερατέας παρουσιάζουμε μερικούς χρυσούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα:

    1) Το βαρέλι: Πρέπει πάντα να προσέχουμε να είναι καθαρό , να μήν τρέχει και να μυρίζει όμορφα όταν είναι βρεγμένο με νερό μέσα του. Όταν τελειώσει το κρασί το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και απομακρύνουμε τις ξερές λάσπες. Ποτέ δεν αφήνουμε νερό μέσα στο βαρέλι παραπάνω από μερικές ώρες.Η αποστείρωση γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή βράζουμε νερό και μέσα ρίχνουμε λίγο θυμάρι και σκίνο. Αφού βράσουν όλα μαζί το καυτό νερό το ρίχνουμε στο βαρέλι βάζουμε τον μεγάλο φελό και το κουνάμε καλά, το αδειάζουμε και ρίχνουμε το μούστο.

    2) Το πατητήρι: Για όσους πατάνε μόνοι τους τα σταφύλια καλό, είναι να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες για την καθαριότητα του πατητηριού. Όλοι οι χώροι και τα μηχανήματα ξεπλένονται καλά και τρίβονται με σκληρή βούρτσα. Να ζητάτε να σας δίνουμε απολυμαντικό .

    3) Ο χώρος που φυλάσσονται τα βαρέλια πρέπει να είναι δροσερός και καλά αεριζόμενος. Ένα βάψιμο με ασβέστη είναι το ιδανικό. Ο χώρος δεν πρέπει να έχει μέσα ουσίες που έχουν μυρωδιές, π.χ κρεμμύδια, σκόρδα, όπως και η υγρασία είναι συχνά παράγοντες που προσδίδουν μυρωδιά στο κρασί.

    4) Το σταφύλι : Η πρώτη ύλη είναι το πιό σημαντικό γιά τη δημιουργία ενός υγιούς,δροσερού και γενικά« καλού κρασιού» όπως λέμε. Τρυγάμε όλα τα σταφύλια και ιδίως τα κουδούνια,και απομακρύνουμε τα ξερά και τα σάπια. Τα μεταφέρουμε στο πατητήρι και φροντίζουμε γρήγορα να αρχίσουμε το πάτημα. Στο μέρος που τρέχει ο μούστος έχουμε ήδη ρίξει την αναγκαία ποσότητα μεταμπισουλφίτ, που έχετε πάρει από το εργαστήριο ώστε ο μούστος να μην προσβληθεί από ασθένειες. ΄Ενα αρκετό ποσοστό από χαλασμένα κρασιά οφείλεται σε αυτή την παράλειψη. ΄Οταν ξεκινήσει η ζύμωση είναι ήδη αργά. Στο κρασί ισχύει ότι: Τα πάντα είναι πρόληψη, η θεραπεία ή είναι αδύνατος ή έχει κόστος.

    5) ΄Οταν ο μούστος είναι στο βαρέλι αμέσως παίρνουμε μισό κιλό δείγμα, αφού προηγουμένως ανακατέψουμε καλά το βαρέλι, και το φέρνουμε για ανάλυση. Το βαρέλι το ανακατεύουμε μία φορά την ημέρα με ένα καθαρό ξύλο. Φροντίζουμε να μη ξεχειλίζει το βαρέλι αφαιρώντας μία ποσότητα μούστου την οποία βάζουμε σ’ ένα καθαρό δοχείο κατα προτίμηση γυάλινο, αυτό θα μας είναι χρήσιμο για να απογεμίσουμε αργότερα το βαρέλι. Τα ανακατώματα θα συνεχιστούν όσο ακούγεται η ζύμωση. ΄Οταν ηρεμίσει το βαρέλι τότε σταματούν τα ανακατώματα και μετά μία εβδομάδα φέρνετε δείγμα στο εργαστήριο,μισό κιλό.

    6) Πριν και μετά από οποιαδήποτε εργασία, τα εργαλεία πλένονται με άφθονο νερό.

     

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    Μεγάλου Αλεξάνδρου 43, Κερατέα, 19001, ΑΤΤΙΚΗΣ

     

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
    ΤΗΛ. 2299067755
    ΚΙΝ.  6936825021
    Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

     

     

    ΕΛ-090320
    090320-090323

    Οδηγίες χάρτη
    Προσθήκη κριτικής

    Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν